... FROM THE DARK
(CD)

1000 FT / 5euro


BIOGRÁFIA

A zenekar 1996 májusában alakult meg trió formájában, amelyet Dévényi Gábor/gitár, ének, Mocsnik Ferenc/dob és Békei Krisztián/bass alkotott.
1996 nyarán ez a felállás játszott az Inno a Satana c. demon. Békei Krisztián pár hónapos részvétel után kiszállt a zenekarból, helyette Fürjes János érkezett.
Ezzel nagyjából egyidőben csatlakozott a bandához Larion szintis, Hüse Roland gitáros és Antal Krisztián énekes.
1997-ben Dévényi kis időre kiszállt a zenekarból, így nélküle lett rögzítve a Storm.. demo. Az 1998-as Under… demót és az Ahrimannal közös ugyancsak 1998-ban kiadott „A tribute to Tormentor” split bakelitet amelyen az Elizabeth Bathory c. nótával szerepeltünk, már ismét teljes tagsággal vette fel a zenekar.
Ekkor már a zenekar underground szinten komoly ismertséggel bírt, az országban sok helyen sikeres koncerteket adott. Ebben az évben a kazincbarcikán rendezett Rockpárbaj nevezetü tehetségkutatón a 4. helyet érte el 20 zenekarból. 1999-ben a Stygian Shadows gondozásában megjelent a Songs… kazetta Ep, ami a zenekar első komolyabb kivitelü anyaga volt.
Ezen az albumon már Antal Krisztián helyett Kalinka István énekelt. Ebben az évben zenei nézeteltérések miatt Fürjes, Dévényi és Larion kiléptek a Frostból. Larion helyett Mile Tibor lépett be szintetizátoron míg Mocsnik Ferenc bőgőre váltott Gyöngyösi Ferenc pedig dobon segítette a zenekart. 2000-ben a Nephilim records szerződést kínált a Frostnak, amit el is fogadtunk. Érden rögzítette a zenekar első nagylemezét, de a megjelenés elmaradt, mert a kiadó becsődölt. Az anyag végül a Stygian Shadows prod.-al közösen kiadásra került.
A lemezen viszont egy újabb felállás szerepelt: Kalinka István/ének, Hüse Roland/gitár, Tóth Zoltán/szinti, Mocsnik Ferenc/dob, bass. (A sok tagcsere természetesen folyamatosan hátráltatta a Frost előrejutását) Időközben csatlakozott Valter Zoltán gitáros és a közös munka eredménye lett a 2004-ben szerzőibe kiadott Voices from beyond the gates Ep, ami a Frost legnyersebb, legagresszívabb anyagának számít idáig. 2005-ben az amerikai Paragon rec. bejelentkezett az Extreme… anyagért, így az április 19-én korábbi demós nótákkal, az Elizabeth Bathory feldolgozással és új borítóval újrakiadásra került.
2007 elején új gitárossal bővült a zenekar,Sipka Róbert személyében. Csatlakozása után rögtön nekiláttunk az új lemez összerakásához, amelyet májusban rögzítettünk a Stúdió 440-ben Érden, ismét Szopkó Ernő hangmérnökkel, csakúgy mint 2001-ben az Extreme Loneliness lemeznél.
2007 novemberében úgy döntött a zenekar, hogy a „Black Shining” címet kapó lemezt szerzői kiadásban megjelenteti. Így engedtük tehát szabadjára azt a Frost lemezt, amely minden eddiginél jogosabban viseli az atmoszférikus jelzőt!
2014. március 14-én megjelent a zenekar 3.teljes albuma ...From The Dark címmel.

2010 Októberétől a zenekar felállása:
Mocsnik Ferenc - bass
Komló György - gitár
Deák Tamás - vokál
Tátrai Csaba - gitár/vokál
Mester Róbert - dob